Info

Fisket pågår för fullt på alla zoner vilket är positivt. Glada miner hos många sportfiskare och några av minerna ser bland bilderna på bildsidan på denna hemsida. Det är huvudsakligen överståndare som fiskas men en och annan nystigen öring hör jag talas om. Vattentemperaturen ligger på knappt 5 grader (4,8 den 9 maj) och det är kallt på nätterna vilket nog förklarar varför vi får vänta på den nystigna havsöringen. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, snart kommer den….

I övrigt kan noteras att några gäddor har tagits på zon 2 och en abborre på fina 1,2 kg togs den 5 maj. Hör också om bra gäddfiske längre ner i Deltat.
Några har frågat hur det kan komma sig att det är fullbokat på zon 2 och inga platser lediga samtidigt som man endast ser ett par båtar ute på vattnet och lite fiskare på stranden. Svaret är att dessa dagar har hela zonen bokats av ett företag som betalat för att få vara lite ostörda när man t.ex har kundbesök. Även fiskeklubbar, personalen på ett skifteslag m.m. brukar utnyttja den möjligheten för att kunna umgås lite mer ostört. Under maj månad är ca 50% av dagtiderna inbokade på detta sätt.
Att fiska under en nattperiod kan vara ett alternativ när fisketrycket är stort och dagplatserna tagit slut. Många gör så att man fiskar på kvällen till det blir mörkt, åker hem och sover några timmar och fortsätter vid gryningen dagen därpå. Då är inte den efterkommande dagen helt förstörd utan man kan t.ex åka till jobbet som vanligt.
Om Ni fångar märkt fisk så glöm inte att skicka in dessa märken samt meddela mig (det går bra att ringa/maila) . Då deltar Ni i tävlingen om fina priser samt att Ni medverkar till att vi får en tillförlitlig statistik på hur fisket går, hur fisken rör sig, hur den växer mm. Läs mer på hemsidan om detta. Vi har även en hel del informationsblad uppsatta på området.
Glöm inte heller att skriva in Era fångster på fångstdata rapporteringen på hemsidan. Jag vill uppmana någon(ra) att hålla sig till sanningen och lämna riktiga uppgifter samt att inte rapportera i andras namn. Ganska barnsligt beteende och inte så kul för den som drabbas….
/Arne