Vattenflöde

Trots de höga vattenflödena på dryga 1300 kbm/sek så går fisket bra. På zon 1 där vattnet forsar fram går det att få fina havsöringar vilket ett gäng i fredags lyckades med med en toppnotering på över 4 kg. Man hade större på kroken men de var svåra att få upp pga de rådande vattenförhållandena.

Även på 2:an är fisken huggvillig och några fyller kvoten på 5 fiskar med lätthet. Många säger också att fisken hugger i perioder och att döda stunder följs av perioder då den hugger vilt. Det gäller alltså att ha grejerna i vattnet under dessa stunder och inte sitta i vindskyddet och fika. Många rapporterar att man tappat mycket fisk och naturligtvis är det de största som går loss. Rekordet på 5,1 kg står sig fortfarande men borde slås till veckan med tanke på storleken på de fiskar man tappar.

Räkna med att de höga vattenflödena fortsätter ytterligare en bra bit in i kommande vecka men att kulmen nås de närmaste dagarna.

Även på zon 3 får man bättre nu än tidigare vilket bl.a syns på att antalet båtar ökat markant. Jag hör också om goda fångster längre ner i Deltat vilket naturligtvis är jätteroligt och en fingervisning om att bra fiske finns längs hela älven och inte enbart längst upp.

Jag har beställt en ”Bajamaja” som skall levereras på tisdag. Den skall fungera som provisorisk lösning tills en riktig toalett byggs i höst.

/Arne