Info

Det var ett tag sen jag skrev sist och det beror på att det inte funnits så mycket att rapportera om. Fick dock ett SMS av Olle Graneheim i går som rapporterade att han sett lax som simmade i vattenytan strax nedan Skäftesholmem (Helenas). Dessutom rapporteras att några fångats i fällorna i mynningen vilket skulle innebära att årets laxsäsong är i antågande. Vattenföringen just nu är hög (1050 kbm) beroende på det myckna regnandet i Jämtland och det skulle vara kalas för sportfisket om det ser ut så här om några veckor. Några som inte vill att det skall vara mycket vatten är notdragarkillarna och vi får se vem som blir glada när det beger sig. Jag kommer att rapportera mer frekvent om fisket från och med nu så håll koll på denna hemsida. Ser Du något så gör också gärna som Olle gjorde, gå in och rapportera i gästboken. 

Det ringer sportfiskare till mig och ställer en massa frågor om laxfisket, och det är kul att det finns ett stort intresse kring konsten att fånga en lax på riktigt sätt. Många har inte fiskat förut i Bergeforsen och vill veta mer om metoder, platser, tider m.m. Mitt tips till alla Ni som inte fiskat lax förut är att kosta på sig att även boka en guide. Då får man hjälp och tips med allt som hör fisket till och dessutom får man fiska och prata samtidigt med guiden och ställa alla dessa frågor som oundvikligen uppstår när man är mitt uppe i fisket. Guiderna har också med sig en del utrustning som man behöver och som passar fisket den aktuella dagen vilket innebär att man inte behöver köpa på sig så mycket onödigt. Ett par timmars fiske tillsammans med en guide ger en grund att stå på och sedan kan man på egen hand lära sig mer för att utveckla sitt eget fiske.

För övrigt är beslut taget på att köpa in en ny glasruta till akvariet. När den skall sättas in är i skrivandes stund inte klart. Skönt att akvariet öppnar igen och hoppas det får vara i fred för sabotörer. Det är en av Timrås större turistattraktioner och ett givet utflyktsmål för många människor som besöker vår kommun. Nästa mål ar att få igång turistvisningarna av laxodlingen men dit har vi en bit kvar.

/Arne