Bergeforsfisket arrenderar Lögdö Vildmark

Från och med den 1 augusti tar jag och mitt företag över arrendet av Lögdö Vildmark. Lögdö Vildmark är ett sammanhängande område som omfattar 50 000 hektar land, 3 500 hektar sjöar och tjärnar samt ca 60 km åar och bäckar. Området är beläget mellan kommunerna Timrå, Sundsvall, Härnösand, Kramfors och Sollefteå. Fisket i Indalsälven kompletteras då med ett spännande insjöfiske efter laxartade fiskar samt gädda/abborre i ett av regionens största sportfiskeområden. Förutom fisket finns goda möjligheter till många andra aktiviteter och naturupplevelser såsom paddling, bär- och svampplockning, skid- och skoteråkning med mera. Vill Du bo i området kan Du hyra stugor eller campa med tält, husvagn eller husbil på de campingplatser som är iordningställda.

Det finns ett 30-tal sjöar och tjärnar i Lögdö Vildmark och de fiskarter som dominerar är öring, röding, regnbåge, gädda och abborre. SCA som tidigare drev och skötte Lögdö Vildmark har kontinuerligt planterat ut fisk i ett antal sjöar och tjärnar vilket jag planerar att fortsätta med. Det finns även många sjöar och tjärnar med naturliga bestånd av fisk.

Vill Du campa eller hyra stugor vänder Du Dig under juli månad till områdesguiden, Arvo Pylväinen på tel 073-83 89 746. Från och med 1 augusti kommer jag att sköta dessa uppgifter. Jag återkommer med mina kontaktuppgifter eftersom det inte är klart ännu men förhoppningsvis kan jag ha samma tel.nr som Arvo.

Fiskekort köper Du på samma sätt som tidigare dvs. huvudsakligen via återförsäljare.

Jag planerar starta en hemsida för Lögdö Vildmark med webbadressen www.logdovildmark.com Förhoppningsvis är den i drift någon gång under hösten 2010.

Har Du frågor eller funderingar går det bra att kontakta mig på tel: 070-294 51 51 eller E-post arne.perming@gmail.com