Flugor

Fisket går bättre och bättre utan att det för den skull är på toppnivå. Det tas lax på zon 1 nästan varje dygn nu. Norra sidan går bäst med den nuvarande vattenföringen men tyvärr sänker man ganska kraftigt på natten. Kul att kunna konstatera att även de som fiskar mitt på dagen också får hyfsade fångster. Inga fångster har rapporterats från 3:an ännu men jag vet att det tagits lax där. Ni som får fisk på zon 3 får gärna meddela detta via fångstrapporten eller gästboken. 

Jag får telefonsamtal från sportfiskare som frågar vilka laxflugor som fungerar i Bergeforsen. Jag lägger därför ut bilder på flugor som fångat fisk denna säsong. Jag har pratat med flugornas ägare och bett dem visa sina favoriter vilket de mycket generöst gjorde. Ni som funderar på att fiska här i Bergeforsen kan ju ha dem som utgångspunkt när Ni köper nya eller väljer ur Era sortiment.

Stig Köping fångade den hittills största laxen den 24 juli på zon 1. Den tog 10 meter ut i vattnet och bjöd inget större motstånd trots att den var stor. På 5 minuter var det klart. Ni kan se den fina fisken och den glade fiskaren på bildsidan. Det var Stigs andra på kort tid så fortsätter det så här kommer 2010 att bli ett bra år för ”Laxkungen”.

Här nedan några bilder på flugor som levererat:

Hoppas ovanstående bildkavalkad vägleder Er till ett fiske med stora fångster.

/Arne