Info

Det blir sakta men säkert fler och fler lax i älven även om tiden går långsamt för de som väntar. Några ytterligare fångster har rapporterats och vi väntar på bilder på den lax Olle Björk drog upp den 13 juli. Den vägde 13,6 kg och bet i spinnflugan mitt i natten på zon 1, norra sidan. Fiskekompisarna hade gått hem och lagt sig men Olle tjurade sig kvar och belöningen kom. Säkert en mycket skön känsla. Grattis Olle!

Erik och Johan Larsson går lite längre ner på samma sida och försöker fånga storgäddor. De var ute samma kväll och berättar att den här kvällen bjöd på mycket bra fiske. Ett tiotal gäddor blev det, den största de fångade var på på ca. 7 kg, men rapporterar att de tappade större. Kolla in fångstbild på Allmän info/Bilder. Blir Du sugen att prova på lite gäddfiske så går det bra att köpa fiskekort på zon 2 och själv testa att få upp några krokodiler. Erik ställer också upp som guide om Du vill prova på lite Jerk Baite fiske vilket är hans specialitet. Jag kan inte nog framhålla att börja fiska med guidning om Du är lite osäker på hur man gör. Den slant som det kostar är en investering i kunskap vilket Du har med Dig i all framtid och som Du kan bygga vidare på när Du fortsätter ditt fiskande.

Får precis nu telefonsamtal från Olle Björk som bekräftar ovanstående. Han har i dag på morgonen guidat 2 killar från Katrineholm som rest upp hit för att fiska lax. De kände inte till Bergeforsen och hade inte heller fiskat lax förut. Efter en 2-timmars introduktion  av Olle i laxfiskets mysterier, med mycket tappade sänken, flugor och knytande så fortsatte de själva och har nu fångat en lax på 7,2 kg. Dessutom har de tappat fisk vilket innebär att  det haft en innehållsrik och spännande dag. Det är bara att lyfta på kepsen och gratulera till en fin fiskeupplevelse….

Hoppas på fler sådana berättelser denna säsong…..

/Arne