Info

Har inte hänt så mycket sen jag skrev sist. Vi ser enstaka laxar som är uppe och visar ryggen men inga fångster har rapporterats in. Jag noterar att antalet sportfiskare blir fler och fler så det börjar dra ihop sig nu. Vattenföringen är bra och ligger på ca 600 kbm. 

Bokningarna på zonfisket börjar också strömma in vilket är glädjande. Allt nattfiske på zon 1,  vardagar,  i juli månad är fulltecknat. Vill Du fiska på på dagar och helger i juli i zon 1 finns lediga platser. För augusti finns platser kvar på zon 1 men om fisket utvecklas och blir bra kommer dessa platser att gå åt. På zon 2 ser det ganska lugnt ut med gott om plats men det är ju inte det hetaste stället för laxfiske.

Lördag och söndag den 16 – 17 oktober är det Flugfiskets Dag eller Bergeforsen Flugfiske Event som det numera heter. Den helgen är zon 1, 2 och övre delen av zon 3 upplåten enbart för flugfiskare. På lördag blir det utställningar och uppvisningar av olika aktörer, även lokala hoppas vi. Söndagen ägnas åt en flugfisketävling, Bergeforsen Cup, med förhoppningsvis många deltagare. Jag återkommer med mer information när innehållet dessa dagar börjar klarna.

På akvariet får vi vänta eftersom glaset måste beställas och sedan levereras och monteras. Man pratar om sen höst innan detta är klart och då är väl säsongen redan slut. Toaletten som jag skrivit tidigare om blir också senarelagd eftersom beslut om bygglov måste upp i nämnden och de sammanträder i slutet av augusti. Jag hade fått information om att tjänstemännen skulle kunna besluta på delegation men det blev ändrat och därför måste vi gå hela den formella vägen.

Vi ses vid älven!

Arne