Från Flugfiskets Dag

I år hade vi tur med vädret när årets upplaga av Flugfiskets Dag avverkades. Det kom bra med folk på lördagen för att ta del av utbudet som var det största på länge. En mängd olika fiskeredskap testades, kanoter paddlades, flugor och kontakter knöts, Jansson – hamburgare – kaffe avnjöts osv. och det verkade som de allra flesta var nöjda både med dagens  innehåll och utförande. Fina priser hade skänkts till lotteriet och två vinster fördelades till de som rapporterat Carlinmärkt fisk. På söndagen var det 27 deltagare i flugfisketävlingen och första priset gick till Stefan Evensson, Fjäl, som lyckades fånga en fin öring på 59 cm. Grattis Stefan!

Det mesta talar för att det blir en ny Flugfiskedag nästa år vid ungefär samma tidpunkt. Jag vill tacka Thomas Hansson och Olle Graneheim för årets arrangemang.

Jag jobbar just nu med att förbereda nästa fiskesäsong och skall se till att alla nya fiskekort och informationshäften når återförsäljarna i månadsskiftet nov/dec. De nya årsfiskekorten kommer att dateras från datum till datum vilket många framfört önskemål om och de kommer utseendemässigt att se ut som årsfiskekorten i Lögdö Vildmark. Det innebär att Du kan köpa ett årsfiskekort i julklapp till någon snäll sportfiskare i Din närhet och datera från t. ex. 1 april.

/Arne