Fiskepremiär på Deltafisket

I strålande solsken och med ljunmma vindar inleddes årets premiärfiske på de övre zonerna i Bergeforsen. Ett gäng lokala sportfiskare med Bill Öberg i spetsen hade traditionsenligt bokat in sig denna första fiskedag. De yttre förutsättningarna var som sagt goda och nu var frågan om detta skulle smitta av sig på fiskelyckan. Och…..det gjorde det. 

Efter 5 minuter landades den första öringen av Nicklas Andersson, en vårpigg krabat på dryga kilot (1006 g noga räknat) och därmed fick han årets första fisk denna säsong. Grattis Nicklas!

Nicklas Andersson Oring 1006 16 apr -11 web

 

Detta var den första men vem skulle få den största? Trots att alla höll masken syntes det att den trofén ville många ha. Många fina fiskar landades men ingen räckte till mot den öring Janne Sundberg drog upp….

Janne Sundberg  Oring 3980 g 16 apr -11 web

Den vägde 3980 g och följdes senare av flera från denne mans spö men varken dessa eller någon av de andra sportfiskarna kunde landa öringar i samma storlek utan vi konstaterar att Janne drog upp den största fisken på premiären. Vi lyfter på fiskekepsen och säger grattis till Janne! 

Premiärdagen förflöt sedan med en kombination av fiske, samvaro, mat och dryck i vindskyddet, mycket ljugande om störst och längst, kommentarer om de andras fiskar, precis som det skall vara och bildkavalkaden nedan visar nog ganska tydligt att det var god stämning på ”tvåan”

På zon 1 var det också många glada miner eftersom fisket även där varit lyckosamt. Tommy Hammarström från Matfors fiskade på Norra sidan och hade lyckats lura upp fina öringar. Den största vägde 2400 g så resan hem efter denna fiskedag kändes nog lätt.

Tommy Hammarstrom Matfors Oringar 2400g zon 1 N 16 april -11 web

På zon 1, södra sidan fiskade ett gäng killar, och de hade också fiskelycka. När vi besökte dem hade de fångat 7 st öringar varav några av respektabel storlek. De hade redan förpackat sina fiskar under is men lovade skicka bilder så vi alla kan få se deras fina fiskar.

På kvällen kom ett nytt gäng förväntansfulla sportfiskare och jag vet att de inte heller blev lottlösa utan det fina fisket fortsatte. Vi får läsa under fångstdata hur det gick för alla kommer väl ihåg att göra sin fångstrapportering.

/Arne