Laxsäsongen inledd. Nya regler.

Nu börjar årets laxsäsong. För många sportfiskare i Bergeforsenär det årets höjdpunkt och man känner hur febern sprider sig, det påminner väldigt mycket om älgjakten. Jag hoppas på en fin säsong med bra vattenföring och goda fångster.

De nya reglerna har nu börjat gälla och Kristina har tapetserat fiskeplatserna med skyltar och informationsblad. Numera får man alltså inte fiska med drag på zon 1, 2 och övre delen av zon 3. Några uppmärksamma har påpekat att det på ett ställe i regelfoldern står att dragförbudet gäller zon 3 och att man kan tolka detta som att det är hela zon 3 men det är fel i foldern och skall ändras i den nya upplagan.

Den nedre gränsen för dragfiskeförbudet är markerat med två skyltar. Den ena skylten sitter på Skäftesholmens (Helenas) ”nedströmsspets” och den andra skylten på motsvarande nivå på Stordalssidan. Skyltarna är lätta att se från båt så det skall inte behöva bli några oklarheter var gränsen för dragförbudet går. Jag behöver inte förklara varför vi har infört denna regelförändring utan har Du synpunkter och frågor så ta kontakt med oss, vi svarar gärna och förklarar.

Den nya toan är på gång och nu återstår bara anslutningsarbete av vatten, avlopp och el samt lite trappbyggande. Det innebär att komforten för  våra sportfiskande gäster höjs vilket känns bra. Det nya vindskyddet på zon 3 är också trivselhöjande och kommer säkert att uppskattas mer när hösten närmar sig och vädret blir kallare och ostadigare.

Kom ihåg att registrera era fångster och vilket är lika viktigt, ta ett foto, så vi andra får se resultatet av Ditt fiske. Jag kan se hur bildsidan är en av de mest lästa sidorna på Bergeforsfiskets hemsida.

Skitfiske på Er!
Arne