Stefan Evensson, Janne Lundgren, P Bligt och Niklas Brandt

Hej!

 Skickar några bilder från vårt fantastiska Zon1 fiske den 17/8-11.

Jag, Janne Lundgren, P Bligt och Niklas Brandt skulle kampera på Zon1 denna dag.

Enligt prognos så skulle det rinna 450 kbm genom kraftverket hela dagen samt att havsnivån var c:a +4.Det såg med andra ord hyfsat bra ut med vattenstånden.

 Det visade sig fisk ganska omgående i poolen, så pulsen höjdes en aning innan klockan slagit 07.30.

Bara efter en liten stunds fiskande hade jag känning av en lax i samma veva skriker Janne -”Fisk”, det är en fin hanne på drygt 7,30 kg som landas säkert.Efter handslag och gratulationer så återgår vi till fisket. Jag gör ett lägg ut på andra vågen 130 gr. vikten smäller i botten ett försiktigt laxpill på flugan jag väntar, när laxen huggit en sjunde gång så svarar jag bestämt -”Fisk” skriker jag, laxhannen kämpar riktigt bra och efter en stunds givande och tagande så håvas laxen in och vågen stannar på 8,78 kg. Vilken start på fisket.När vi återupptar fisket så skriker Bligt ”Fisk”  bara efter ett par kast. En fin laxhona på 11,60 kg hänger snart i trädet för urblodning.

Vi tittar på varandra och skrattar. Niklas Brandt hade inte anlänt till fisket ännu (fel dag att ta sovmorgon).

 När klockan slagit c:a 11.00 så hade Janne lyckats bärga två laxar till en laxhona på 12,40 och en laxhanne på 6,20, jag hade kört några laxar samt tappat en som inte understeg 15 kg  alltså en riktigt stor lax, ett ”as” som vi brukar uttrycka oss i fiskekretsar.

Allt detta på lite drygt 3 timmar, hur skulle detta gå??

 kl 23.30 plockar vi ihop våra saker och summerar dagen : det blev ingen mer lax på land denna dag men vi kände och bände med bra många denna underbara dag.Niklas som försov sig denna dag blev den ende av oss som inte landade någon lax,men han var glad ändå för vår skull. 5 st laxar på land samt ett gäng drillningar där laxen/öringen gick segrande ur striden. Otroligt bra fiske helt enkelt.

 Komihåg att låta : ”vattnet vila lika mycket som ni fiskar” det lärde jag mig av en duktig norsk fiskare under det glada-80 talet.

Det har jag aldrig glömt och jag vet att alla mår bättre av den filosofin,”laxen och den som jagar laxen d.v.s du”

Sprängstensfisket tär på kropp och själ

 Ibland är det lätt att fiska lax men för det mesta så är det en ”sjukdom” som inte riktigt vill ge med sig 😉

Skitfiske på er.

 Mvh
Stefan Evensson