Rekordfiskar

I söndags (9 oktober) var Uwe Lehrer ute och fiskade i sin båt nedanför Helenas och fick då ett jättehugg. Efter en hård kamp lyckades han landa en jättelax som vägde hela 29,2 kg och som Ni kan se på denna hemsida under fliken ”Bilder”.

29,2 kg är svenskt rekord (det nu gällande är 28,72 kg) men tyvärr står sig det gamla rekordet ett tag till eftersom det krävs att vissa kriterier uppfylls om man vill bli rekordinnehavare. Det här skall Du tänka på när Du tar rekordfisken:

  • Fiska tillsammans med någon/några. Fångsten måste nämligen bevittnas av trovärdig person. Jätteviktigt i Bergeforsen för att slippa spekulationer om felkrokning.
  • Lämna inte från Dig spöt under drillningen eller upptagningen men självklart kan någon hjälpa Dig håva fisken.
  • Väg fisken noggrant på helst a) krönt våg b) ev. annan godkänd våg. Under vissa omständigheter kan detta godkännas (handburen våg skall hängas upp, skall kontrolleras i efterhand). Även vägningen skall bevittnas.
  • Mät fisken noggrant och även där i vittnes närvaro.
  • Fotografera fisken. Ta många bilder och lägg med referensobjekt (helst måttband). Ta även detaljbilder.

Fler detaljer kring vad som krävs för att Du skall bli Svensk Mästare hittar Du här 

Lycka till med rekordfiskandet!.

/Arne