Fiskepremiären….

Lördagen den 14 april inleddes årets fiske i Bergeforsen. Zon 1 och 2 var fullbokade sedan länge och som vanligt var förväntningarna höga. Redan vid 7-tiden på morgonen var stränderna fulla med sportfiskare och kl. halv åtta kastade man ut. Som vanligt var det många som ställde sig lite längre ner på zon 2, vid notstugan ungefär, men nytt för i år var att flera ställde sig i ”gäddviken” dvs. viken vid stora parkeringen. Många hade observerat mycket vak där tidigare i vår.

Sigge Forsman tillhörde denna skara och han hann inte fiska så länge med sitt skeddrag förrän han hade fått sina fem fiskar, den största vägde över 2 kg. Trots att det då var färdigfiskat för hans del var han glad över fångsten och umgicks därefter med fiskekompisarna.

På zon 1 hade man också fint fiske i kallblåsten. Bosse Åsenlund hade åkt från fiskejackan och frös som en hund. Han tänkte åka hem men så fick han låna undertecknads vinterjacka och då fortsatte han fiska och efter ett tag landade han en jättefin havsöring på 4,4 kg. Hans kompisar fick också fisk så det var glada miner när Kristina bjöd på nybakade premiärwienerbröd till kaffet.

Sammantaget var det en premiär som började bra och dagen fortsätter (detta skrivs kl. 12.00) så det finns nog anledning att tro att det blir en lyckad fiskedag för många med många fiskehistorier, både sanna och osanna, och ett glatt umgänge med fiskekamrater.

Bilder från premiärfisket finner Ni under fliken ”Bilder”

/Arne