Något om fiskesäsongen som varit

Fiskesäsongen på zon 1 och 2 är nu avslutad sedan några veckor tillbaka. Det har varit en bra säsong med bra fiske överlag. Bygget orsakade förändringar i vattenströmmarna vilket gjorde att fisket förändrades jmf med föregående säsong. Några fiskeplatser blev bättre och några sämre. Hur det blir nästa år är skrivet i stjärnorna, den som lever får se. Eftersom havsfisket i Östersjön minskar kraftigt pga åtgärder för att rädda den vilda laxen kan vi förvänta oss mer fisk (lax) i älven. Det blir en utmaning att hantera en sådan situation och ställer krav på oss alla att agera omdömesgillt.

Bokningsreglerna för fisket på zon 1 under juli – september kommer att förändras i syfte att låta fler få möjlighet att fiska. Det är stort tryck på att få fiska under denna period och vi vill att flera skall få den möjligheten. Återkommer med närmare besked i denna fråga om några dagar.

Årsfiskekort på nätet

Från och med nu är det möjligt att köpa årsfiskekorten på nätet om man så önskar. Klicka på denna flik till vänster på hemsidan och klicka Dig sedan vidare. Du betalar med Ditt kreditkort och får efter några dagar ett inplastat fiskekort hemsänt med posten. Bra om man bor en bit ifrån Bergeforsen t.ex.