Laxfisket i höst

Snart drar laxfisket i gång, något som många har sett fram emot och laddat för. På zon 1 blir det som i fjol, inga förändringar alltså, men vi kommer att styra upp parkeringarna lite mer. I princip ska de som fiskar kunna stå vid fiskeplatserna medan åskådare får parkera på de stora parkeringsplatserna.

Mellan zon 2 och 3 på norra sidan blev laxfiske från båt populärt i fjol. Stundtals var det ganska trångt där även om det fungerade hyfsat. Vi får i år signaler på att ännu fler ämnar besöka denna plats och fiska lax. Skulle det då bli så trångt så det inte blir fiskbart eller att otrivsamheter uppstår kan det bli aktuellt med att antalsbegränsa antalet båtar på denna fiskeplats. Inga prishöjningar eller zonförändringar är aktuella utan man får boka plats inom detta område på samma sätt som när man bokar på de övre zonerna. Detta är fortfarande hypotetiskt eftersom vi inte kan se in i framtiden men vi skickar en liten signal om vad som eventuellt kan vara på gång… Förhoppningsvis fungerar allt bra och då behöver vi inte göra något.

I övrigt så kan vi se tillbaka på ett fantastiskt bra öringsfiske och där vi tror att inte fler fiskar fångats utan även medelvikten har stigit. Hoppas det håller i sig och att vi när året är slut kan säga att 2013 var ett bra fiskeår.

Hör av Dig om Du har synpunkter eller funderingar på movanstående.

Glöm inte registrera…

Så har fisket kommit igång trots att våren är ovanligt hårdsmält i år och trots ett stort isflak som envist  hänger sig kvar mitt i älven. Det ser ut att bli bra fiske i vår med både stora fiskar och stora fångster. Roligt när man får fisk och stämningen höjs när fångsterna trillar in.

Kom ihåg att registrera era fiskar. Det ser fasligt tunnt ut på fångstdata fliken. Registreringen är viktig för då får jag en indikation på hur fisket går och behöver inte sitta och gissa så mycket när jag skall redovisa årets fiske till länstyrelsen m.fl.

Dessutom vill vi gärna se stora fiskar och glada fiskare. Skicka in Era bilder och krydda med Era berättelser hur det gick till. Jag publicerar det mesta och det är jätteroligt att läsa om Era bravader.