Fiskepremiären avklarad

Så var premiären avklarad och den bjöd på riktigt fint fiske på de flesta ställen. Trots låg vattenföring och dålig ström på södra sidan, avbruten spötopp (inte roligt Urban), så blev det till slut en hyfsad dag enligt de flesta. Fiskeklubben Strömsländan hade hyrt zon 2 som vanligt och där bjöds på fiskesnack, korvgrillning och trevlig gemenskap.  Många fick fina fångster och några mötte jag mitt på dagen när de åkte hem efter att ha fiskat fullt. Det var massvis med fisk i älven som vakade och levde om men öringen är precis som i fjol väldigt försiktig med att hugga så det var lite frustrerande också när de inte vill bita trots att dom var där.

Nya rampen på zon 1 fungerade bra och när vi ställt dit en grilltunna blev det mycket trivsammare även där. Det återstår en hel del jobb innan fiskeplatsen är klar men det viktiga var att man kunde få fisk där och Erik Löfdahl blev lokal kändis när ST var där och intervjuade och fotade. Se E-tidningen och tisdagens papperstidning.

En iaktagelse som vi gjorde var att det var ovanligt många öringar med oklippt fettfena. Vad det beror på är det ingen som vet i nuläget men teorierna är många, som vanligt.

20140420_140620
5 av 7 fiskar hade fettfenan kvar