Bonusfisk

Hej Arne och Kristina!

Vill bara berätta om en annorlunda bonusfisk jag lyckades lura igår på en Vobbler. Jag och Peter Bengtsson åkte ut en sväng på kvällskvisten och körde harling med vobbler då vattenföringen var väldigt dålig. Plötsligt och väldigt oväntat så högg det på en fisk, jag drillade in den i tron om att det var en havsöring, men till vår stora förvåning och under mycket skratt kunde vi håva in och konstatera att det var minsann var en Regnbåge på hela 2,81 kg. Det är personligt rekord för mig på Regnbåge och en väldigt ovanlig fisk i  Indalsälven.
Jag har fiskat i Indalsälven sen jag var barn ( oerhört länge) men aldrig tidigare fått en sådan bifångst. Den måste ha rymt från någon odling någonstans.
Jag reg. den i fångstrapporteringen som en Laxing (hybrid) vilket är helt fel men det fanns ingen kolumn för Regnbåge
Mvh   Stefan Evensson

båge